Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Brera 3.2 - цъкане на хидравлични повдигачи ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Brera 3.2 - цъкане на хидравлични повдигачи ?

Привет колеги.Oт няколко месеца имам Brera 3.2 JTS Q4.Преди няколко дни ми направи впечатление,че се появи някакво цъкане от двигателя,което 100 % са хидравличните повдигачи на клапаните.Интересното е че в един момент изчезва,после пак се появява.Преди 2000км смених маслото,с Castrol 5w40.Предишните ми Алфи са 166 3.2 и GT пак 3.2 и ги карах с 10w60 и бях много доволен.Бях се засилил и тук да слагам същото но понеже по каталог го дават 5w40 си викам айде Възможно ли е да е от маслото или е друг проблема?
    Last edited by vertulet; d.m.y г., 19:07.

Първоначално публикувано от vertulet Покажи съобщение
    Привет колеги.Oт няколко месеца имам Brera 3.2 JTS Q4.Преди няколко дни ми направи впечатление,че се появи някакво цъкане от двигателя,което 100 % са хидравличните повдигачи на клапаните.Интересното е че в един момент изчезва,после пак се появява.Преди 2000км смених маслото,с Castrol 5w40.Предишните ми Алфи са 166 3.2 и GT пак 3.2 и ги карах с 10w60 и бях много доволен.Бях се засилил и тук да слагам същото но понеже по каталог го дават 5w40 си викам айде Възможно ли е да е от маслото или е друг проблема?
    ДА, ама може ида не са повдигачи. Може и да е чукане от ангренажните вериги. А те са няколко. И са с маслени обтегачи. И са скъпи. Иначе ако са повдигачи, значи си добре. Но не е 100% сигурно.

Само да вметна, че предишните ти Алфи нямат допирна точка моторите им, с този в Брера. Единствено сходство, че и 2-та са 3.2 и са с по 6 цилиндъра.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

159

Колега,тези коли не са за гъсто масло.
      Алфа Ромео 159

Comment

Да - знам че нямат нищо общо.99 % съм сигурен че са повдигачи.Утре или вдругиден ще стане ясно

---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 20:02 ----------

А ако е от веригите - пак ли се появява и изчезва ?

Comment

Да - знам че нямат нищо общо.99 % съм сигурен че са повдигачи.Утре или вдругиден ще стане ясно

---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 20:02 ----------

А ако е от веригите - пак ли се появява и изчезва ?
          Възможно е. По принцип много зависи, как, с колко смени на маслото е карана колата, преди ти да и станеш собственик. Тези системи с хидравлични обтегачи на веригата, са много чувствителни към задръстен мотор от несмяна на маслото примерно.

---------- Post added at 19:30 ---------- Previous post was at 19:28 ----------

Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщение
          Колега,тези коли не са за гъсто масло.
          Ами 10 W60 не е гъсто масло. Просто е по-гъсто във високи температурни режими, което никак не е лошо. Лошото при 10W60 е, че му е по-къс пробега.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Интересното е че в един момент изчезва,после пак се появява.
            Да не би да се появява, когато двигателя е загрял над 50-60 градуса , а на студен двигател не ?
            ...

Comment

Утре ще видя на студен двигател как е.Но днес и вчера го чух на загрял.Защо ?

Comment

Защото можеш да се разминеш и само с неработещ/лошо работещ клапан на бензиновите пари. (ако брера-та ти има такъв ...)
                ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                  Защото можеш да се разминеш и само с неработещ/лошо работещ клапан на бензиновите пари. (ако брера-та ти има такъв ...)
                  При тези мотори клапана като се прецака,направо почва да свири като детска свирка,а няма цъкане.
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Днес я палих и карах малко.На студен двигател нищо,като загря - пак нищо - странна работа.Имам и друг проблем,който е откакто си я купих.Датчика за температурата на маслото спира да работи след като загрее на около 100 градуса .Понякога тръгва после пак спира.Иначе докато загрее маслото си работи нормално и отчита градусите.Ако някой е имал подобен проблем, моля да сподели.

Comment

Днес я палих и карах малко.На студен двигател нищо,като загря - пак нищо - странна работа.Имам и друг проблем,който е откакто си я купих.Датчика за температурата на маслото спира да работи след като загрее на около 100 градуса .Понякога тръгва после пак спира.Иначе докато загрее маслото си работи нормално и отчита градусите.Ако някой е имал подобен проблем, моля да сподели.
                      Чупят се датчиците вътре в картера,болка на всички JTS-и
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ясно мерси Днес пак я покарах,за по-дълго и като загря хубаво пак започна да се чува цъкане.Дали е възможно маслото да не е читаво нещо?

Comment

Напълно !

Comment

Ясно мерси Днес пак я покарах,за по-дълго и като загря хубаво пак започна да се чува цъкане.Дали е възможно маслото да не е читаво нещо?
                            Колега, относно маслото горещо ти препоръчвам да потърсиш мнение от Alex Is The Oil Guy

От друг форум е, но е съветвал собствениците на различни марки автомобили, доказан професионалист. Въобще темата за маслата
                            консумативи от най-висок клас - Red Line, AMSOil, EVANS...
                            която прави колегата е с много подробна информация и би била интересна за всички притежатели на автомобили които се интересуват от това какви консумативи ползват.
                            Last edited by BLUE1; d.m.y г., 09:47.
                            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Днес смених маслото с 10w60 и заспа .Цял ден я "загрявах" по улиците и е бетон.Или предишното масло е било нещо не както трябва или може би не е за 5w40.Между другото по каталог я дават с 5w40,но в каталога на Castrol излиза с 10w60

Comment

Working...
                              X